KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2017 Yılı Bakanlık Temsilcileri Eğitim Seminerinin Birincisi Antalya’da Gerçekleştirildi

2863 Sayılı Kanun’un 48. maddesi gereğince, yurt çapında Bakanlığımız izinleri ile gerçekleştirilen arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarına, Bakanlığımız adına katılacak uzman personele yönelik olarak gruplar halinde planlanan 2017 yılı eğitim seminerleri  kapsamında ICOM Türkiye Milli Komitesi’nin desteğiyle planlanan 2 grup eğitim programının birincisi Antalya’da gerçekleştirildi.

Ülkemizin değişik illerinde, Bakanlığımıza bağlı Müze Müdürlükleri ve Koruma Bölge Kurulu Müdürlüklerinde görevli 39 uzman personelin katılımının gerçekleştiği eğitim programları kapsamında, kazı ve araştırmalara Bakanlık Temsilcisi olarak görevlendirilecek uzman personelimizin ilgili mevzuat kapsamındaki görev, yetki ve sorumlulukları ele alındı.

Söz konusu eğitim çalışmalarına, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Vekili Melik AYAZ ile birlikte, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Çorum Resuloğlu Yerleşimi kazıları başkanı Prof. Dr. Tayfun YILDIRIM tarafından da katılım sağlanarak deneyim, tecrübe ve önerileri konusunda paylaşımlarda bulunuldu.

Kazı çalışmalarındaki mali konular hakkında bilgilendirmelerin de yapıldığı eğitim seminerlerinin ikincisi yine Antalya’da 16-17 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

  • Bakanlıkeğitimsemineri01.jpg
  • Bakanlıkeğitimsemineri02.jpg
  • Bakanlıkeğitimsemineri03.jpg
  • Bakanlıkeğitimsemineri04.jpg